کد: 4970 تاریخ انتشار :۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۱
عملیات تعویض راکتور در واحد وینیل کلراید(VC) شرکت کیمیا پتروشیمی بندرامام با هدف پایداری و حذف موانع تولید به نحوی موفقیت آمیز پایان یافت.
به گزارش
TSEpress به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی بندر امام، عباس معصومیان، مدیرعامل شرکت کیمیا بندرامام با اعلام این خبر اظهار داشت: عملیات تعویض راکتور(١٠٢A R-١٠١) در واحد وینیل کلراید (VC) و همچنین شارژ کاتالیست در سه راکتور سری موجود در ناحیه OXYA به همراه عملیات کک زدایی کوره های کراکینگ R-۵٠١A,B تحت نظارت کارشناسان و متخصصان این واحد در مدت زمان ده روز پایان یافت و واحد پس از انجام تستهای دقیق و آماده سازی همه سیستمهای فرآیندی با موفقیت در مدار تولید قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت کیمیا بندرامام با تأکید بر رعایت نکات ایمنی در همه مراحل انجام این عملیات ادامه داد: در بازه زمانی یادشده، دو راکتور از راکتورهای تولید اتیلن دی کلراید (EDC) در واحد وینیل کلراید (VC) با عناوین (R-١٠١A,١٠٢A) در مجموع به وزن تقریبی ٩٠ تن با راکتورهای یدکی خود تعویض و کاتالیست های موجود در راکتور سوم R-١٠٣A نیز به طورکامل تخلیه شد، همچنین تیوب های این سه راکتور که مجموع آنها هفت هزار و هفتصد تیوب است، با کاتالیست جدید و با پروفایل مخصوص به خود شارژ شدند، در این دوره زمانی نیز دو کوره از سه کوره کراکینگ این واحد که وظیفه تولید وینیل کلراید مونومر (VCM) را از طریق کراکینگ حرارتی اتیلن دی کلراید (EDC) به عهده دارند، تحت فرآیند کک زدایی قرار گرفتند.
معصومیان یکی از دلایل این موفقیت را تکیه بر دانش و تجارب کارشناسان و متخصصان داخلی ذکر کرد و افزود: برنامه ریزی دقیق و استفاده از نیروهای متخصص و توانمند در این عملیات موجب شد که حجم گسترده کارهای تعمیراتی و فرآیندی نظیر باز و بسته کردن ساختارهای فلزی جهت جابجایی راکتورها، سند بلاست، رنگ آمیزی و عایق کاری کامل راکتورها، تخلیه کاتالیستهای موجود در تیوب های راکتور سوم، آماده سازی کاتالیستهای مخلوط شده، تعویض پمپهای معیوب در ناحیه OXYA واحد وینیل کلراید( VC)، تمیزکاری سه مبدل حرارتی توسط جت آب و تمیزکاری اسپری نازلهای Quencher مربوط به کوره های کراکینگ، در کوتاهترین زمان و در نهایت دقت به پایان برسد.
مدیرعامل شرکت کیمیا بندرامام با اشاره به آمار بیش از ده هزار نفر ساعت کارکرد بدون حادثه در این عملیات خاطرنشان کرد: با انجام عملیات، که به منظور پایداری تولید و حذف موانع و محدودیتهای افزایش تولید وینیل کلراید منومر (VCM) صورت پذیرفت، میزان تولید اتیلن دی کلراید(EDC) در این واحد به میزان بیش از ٣٣ درصد افزایش یافت، ضمن این که مقدار ترکیبات ناخالص تولیدی که به سبب کاهش فعالیت کاتالیست در فرآیند تولید اتیلن دی کلراید(EDC) به وجود می آمد، تا بیش از ٣۵ درصد کاهش یافته است. همچنین با کاهش بیش از ٨٣ درصدی اختلاف فشار در دو سر راکتورهای اتیلن دی کلراید(EDC)، پتانسیل واحد وینیل کلراید(VC) برای رسیدن تولید وینیل کلراید مونومر (VCM) به ظرفیت اسمی ارتقا یافته و هم اکنون این واحد با ظرفیتی معادل ١٢٠ درصد ظرفیت طراحی خود در سرویس قرار دارد.
بر پایه این گزارش، شرکت کیمیا بندر امام به عنوان یکی از شرکتهای تولیدی پتروشیمی بندر امام، دارای پنج واحد تولیدی به نامهای وینیل کلراید منومر (VCM)، اتیلن دی کلراید (EDC)، ام.تی. بی. ای (MTBE)، کلرآلکالی (CA) و واحد بازیابی نمک از آب دریا (SP) است، که این مجتمع پارسال بیش از یک میلیون و ١٢ هزار و ٣٢۶ تن تولید محصول داشته است. این محصولات شامل فرآوردههای سود سوز آور، اسید کلریدریک، آب ژاول، اتیلن دی کلراید و ام.تی.بی. ای است.
پاسخ دهید