کد: 25445 تاریخ انتشار :۱۵ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۱
قیمت صادراتی ورق گرم در بازارهای چین همزمان با بهبود وضعیت بازارهای داخلی برای چهارمین هفته پیاپی افزایش یافت. ارزیابی متال بولتن حاکی از آن است که قیمت فوب برای ورق گرم تحویل سپتامبر در هر تن به ۴۶۵ تا ۴۷۵ دلار رسیده است که در مقایسه با هفته گذشته رشد ۱۵ دلاری نشان می دهد تا رشد نرخ ورق گرم چین در یک ماه گذشته به ۴۰ دلار برسد. البته به گفته شرکت های بازرگانی بزرگ همچنان حجم معاملات پایین است و رشد محسوسی نداشته است.
بازار ورق فولادی
به گفته منابع آگاه در حالی روز چهارشنبه ورق گرم معاملاتی به ۴۷۵ دلار در هر تن رسید که هفته گذشته صادرات به ویتنام و کره جنوبی با نرخ ۴۶۵ دلار و ۴۷۰ دلار انجام می شد. بسیاری از معاملاه گران دلیل رشد قیمت را افزایش تقاضای داخلی از روز گذشته می دانند. حتی برخی عقیده دارند که وضعیت بازار داخلی بگونه ای شده است که شاید از روز جمعه پیشنهاد های ۴۸۰ دلار هم چینی ها را راضی به صادرات نکند. شرکت های بزرگی نظیر بنکسی، شانگان و ریژائو که سه مرجع اعلام کننده قیمت های صادراتی هستند، می گویند قیمت های فوب برای هر تن، روز سه شنبه به ۴۸۵ دلار هم رسیده است. خریداران قیمت های این سه کارخانه را بصورت جدی دنبال می کنند. با این حال بررسی بازار نشان می دهد که هستند تولیدکنندگانی که قیمت های بسیار بالاتری را برای محصولات استاندارد خود اعلام کرده اند. گزارش ها حاکی است که برخی کارخانجات نرخ فروش خود را تا ۴۹۰ دلار و ۵۱۵ دلار هم افزایش داده اند. این افزایش ها بدنبال تحولات بازار داخلی چین صورت گرفته است. روز چهارشنبه در بازار داخلی چین، هر تن ورق نورد گرم با افزایش بیش از ۱۷ دلار به ۵۲۴ تا ۵۲۹ دلار رسید. همچنین قیمت ورق نورد سرد صادراتی نیز بدنبال افزایش نرخ ورق گرم، بیش از ۲ درصد رشد کرد و به ۵۰۵ دلار در هر تن رسید.
بازار مقاطع فولادی
قیمت مقاطع فولادی نیز بدنبال افزایش نرخ بیلت رشد کرد. میانگین قیمت هر تن میلگرد صادراتی چین با افزایش ۵٫۵۶ درصدی، روز چهارشنبه به ۴۸۰ دلار رسید. با این حال بیشترین حجم معاملاتی ثبت شده مربوط به میلگرد تحویل اکتبر بود به قیمت ۴۹۵ دلار برای هر تن بود. اگرچه حجم معاملات ثبت شده رشدی را نشان نمیدهد و سفارشات ثبت شده کماکان پایین است، چراکه با پایین آمدن قیمت مقاطع در بازارهای آتی، بسیاری از خریداران به امید فروکش کردن هیجانات افزاینده نرخ، از خرید دست نگه داشته اند. نرخ بیلت صادراتی مهم ترین عامل تحریک قیمت میلگرد است که باعث شده فروشندگان نرخ های خود را بر اساس آن افزایش دهند. قیمت بیلت روز چهارشنبه به بالاترین سطح یک ماه اخیر خود رسید و در هر تن ۴۹۲ دلار معامله شد.
نگاهی به سنگ آهن
بیلت علاوه بر اینکه بر نرخ محصولات فولادی تاثیر می گذارد، بر قیمت سنگ آهن نیز موثر است. رونق بازار فولاد در دو هفته اخیر موجب شده است تا نرخ سنگ آهن با پایان روند نزولی خود، با جهش قیمتی همراه شود. قیمت سنگ آهن در دو هفته اخیر نزدیک به ۱۶ درصد افزایش یافته است. سنگ آهن خشک ۶۲ درصد چین در هفته اخیر به ۶۴ دلار و ۲۹ سنت هم رسید که بالاترین نرخ آن در چهار هفته گذشته محسوب می شود. سنگ آهن صادراتی ایران با عیار ۶۰ درصد نیز در فوب بندرعباس روز گذشته با افزایش ۴ درصدی قیمت رشد خود را ادامه داد و به از ۵۴ دلار گذشت. بنظر می رسد که کنترل واحدهای آلاینده تولید فولاد در چین که متکی به کوره های القایی هستند ظرفیتی بالغ بر ۶۰۰ میلیون تن را از چرخه عرضه خارج می کند که می تواند بازار فولاد را در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ بهبود بخشد. در حالی که بخش عمده موجودی ۱۴۰ تنی ثبت شده در انبارهای چین به نام تجار بزرگ است و نه تولیدکنندگان، بنظر می رسد که بازار سنگ آهن متاثر از رویکردهای سوداگرانه باشد و برخی شرکت ها گمان می کنند که بدلیل این موجودی بالا، که می تواند منجر به مازاد عرضه شود، قیمت ها باید به یک سطح نرمال بازگردند ولی باید به این نکته توجه داشت که رشد بازار چین در حال سرایت به سایر بازارهاست. بطوریکه قیمت صادراتی محصولات فولادی در کشورهای CIS و بازار امارات، ایران و آسیای جنوب شرقی هم رشد داشته است. ورق گرم صادراتی در حوزه CIS یا همان کشورهای مشترک المنافع شوروی سابق این هفته با ۳٫۴ درصد رشد به ۴۶۰ دلار رسیده و قیمت ورق گرم صادراتی ایران هم ۱٫۷ درصد رشد کرده است. نرخ ورق سرد صادرایت نیز مهم اکنون در حوزه CIS در سطح ۵۱۰ دلار است و در ایران به ۵۳۲ دلار در هر تن رسیده که افزایشی ۲٫۲ درصدی را نشان می دهد. بر این اساس مس توان گفت که علاوه بر محرک های داخلی بازار چین، در سایر کشورهای تولیدکننده نیز با توجه به شرایط فصلی و بهبود تقاضا، محصولات فولادی چشم انداز مثبتی برای ادامه سال میلادی پیش رو دارند. که البته با فرازها و فرودهایی همراه خواهد بود.
علی مرتضوی تحلیلگر شرکت بین المللی الپری
گزارش روز