کد: 18570 تاریخ انتشار :۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۵:۰۶
رییس هیات مدیره کارگزاری مهرآفرین معتقد است: اگر نرخ سود بانکی به کمتر از 16 درصد برسد اثر مثبتی بر بازار سرمایه و بخش تولید دارد اما باید نرخها به شکل غیر دستوری کاهش یابند تا اثرگذار باشند.
به گزارش
TSEpress شاهین چراغی در راستای مطرح شدن کاهش مجدد نرخ سود بانکی و تاثیر آن بر بازار سرمایه به اقتصادنیوز گفت: این مساله بستگی دارد به اینکه تاچه میزان هزینه مالی کاهش پیدا کند؛ به این معنی که اگرچه دولت مسیری را که بابت نرخ تورم شروع کرد و در آن مسیر موفق بود، حال اگر بتواند هزینه مالی را، به میزانی که نرخ تورم کاهش پیدا کرده کاهش دهد، قطعا میتواند موفقیت بزرگی را کسب کند.
رییس هیات مدیره کارگزاری مهرآفرین گفت: تقریبا نرخ موثر از نرخهای 27 تا 30 درصدی که بانکها در سال گذشته بابت سپردهها پرداخت میکردند، به 20 تا 22 درصد رسیده است. اگر این نرخ سودها به 16 درصد یا پایینتر از آن برسد، قطعا تاثیر بسیاری بر بخش تولید و بازار سرمایه میگذارد اما اما باید نرخها به شکل غیر دستوری کاهش یابند تا اثرگذار باشند.
او گفت: مشکل اصلی این است که این کنترلها تنها در یک بخش صورت میگیرد، یعنی کنترل تورم و کاهش نرخ سود بانکی؛ این در حالی است تا زمانیکه نتوان به رونق اقتصادی دسترسی پیدا کرد عملا نمیتوان از این مزیتها استفاده کرد. چراکه این مسائل میتواند منجر به توقف فرصتها شود. به این معنی که در هرحال این پول میآید و مردم خودشان را با نرخ سود پایین تطبیق میدهند اما عملا باز هم انباشتی از منابع مالی در سیستم بانکی صورت میگیرد. مهم این است جریان نقدینگی به سمت بخش تولید هدایت شود.
این فعال بازار سهام معتقد است: مهمترین نکتهای که دولت باید پیگیری کند این است که اثرات کاهش تورم و تعدیل نرخ سود، بر بخش تولید دیده شود.
اقتصاد سود بانکی