همگرایی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک با نوسانات موجود در بازار در عملکرد یک ماه اخیر به وضوح نمایان است بهطوریکه این نهادهای مالی طی یک ماه گذشته همگام با التهاب موجود در بازار سرمایه به تحرک پرداخته که ثبت زیانهای بعضا بیشتر از نوسان منفی شاخص کل، بازگشت رونقی دوباره به این گروه را به تاخیر انداخته است.
به گزارش TSEpress به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد بررسی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری در دوره یک ماهه منتهی به 27 آبان ماه حکایت از برتری 16 صندوق از شاخص کل بازار دارد، که از این تعداد تنها 13 صندوق با بازدهی مثبت، دو صندوق با بازدهی منفی و صندوق ارزش كاوان آينده نیز بدون تغییر بودند. بر این اساس صندوقهای سرمایهگذاری ایستایس و راهنما با ثبت بازدهی 2/ 4 درصدی بهطور مشترک در صدر 90 صندوق دیگر قرار گرفتند؛ صندوقهای بانك اقتصاد نوين، سرمايهگذاري نيكوكاري نيك انديشان هنر و نيكوكاري دانشگاه تهران نیز با ثبت بازدهی بیش از یک درصدی به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در این میان 8 صندوق دیگر از جمله كارگزاري بانك كشاورزي، يكم دانا، آپادانا و بانك دي از جمله صندوقهایی بودند که عملکردی مثبت در این دوره داشتند. دو صندوق نوين پايدار و رضوي نیز هر چند بازدهی منفی را به نمایش گذاشتند اما عملکردی برتر از شاخص کل بورس داشتند؛ در یک ماه اخیر بازدهی بورس به 4/ 0 درصد زیان رسیده است. به این ترتیب 75 صندوق در رتبههای بعد از شاخص قرار گرفتند که در این میان 60 صندوق از جمله اميد توسعه، انديشه خبرگان سهام، تدبيرگران آينده، شاخص 30 شركت بزرگ فيروزه، ذوب آهن، بذراميد آفرين، معين بهگزين و سهم آشنا با زیان کمتر از 5 درصدی و مابقی با نوسان در محدوده منفی 5 تا 10 درصد بودند. در دوره یادشده صندوق نيكي گستران با ثبت زیان 10 درصدی و در ادامه صندوقهای فارابي و يكم سهام گستران شرق با زیان 9 و 1/ 9 درصدی بهعنوان کمبازدهترین صندوق شناخته شدند. اما وضعیت صندوقهاي سرمايهگذاري در یکسال اخیر به مراتب نامطلوب تر بود بهطوري که در این مدت نه تنها صندوقهاي مزبور نتوانستند ضررهاي موجود در پرتفوليوي خود را جبران کنند، بلکه مراجعات سرمايه گذاران براي ابطال واحدهاي صندوق هاي سرمايه گذاري بيشتر شده و در نهايت به زيان 96 درصد از کل صندوقهاي سرمايهگذاري در یک سال اخیرمنجر شده است.
به دنبال افت 6/ 16 درصدي شاخص بورس در یک سال اخیر( تا پایان 27آبان ماه 94)، بیش از 97 درصد از صندوق هاي سرمايهگذاري فعال در بازار سرمايه نيز با زيان روبهرو شدند؛ در این مدت 85 صندوق مشترک سرمایهگذاری بیشتر از یک سال عمر داشتهاند که با بررسي بازدهي صندوق هاي مزبور مشاهده میشود تنها دو صندوق از آنها با بازدهي مثبت همراه شدهاند که در اين میان صندوق زرين پارسيان با بهترين عملکرد نسبت به ساير صندوقها با بازدهي مثبت 7/ 21 درصدي همراه بوده و بهعنوان برترين صندوق و با اختلاف 18 درصدی از دیگر صندوق مثبت در این دوره قرار گرفت؛ صندوق سرمایهگذاری یکم آبان با ثبت بازدهی مثبت 7/ 3 درصدی بهعنوان دیگر صندوق مثبت در این دوره شناخته شد. بر این اساس صندوق هاي پيشتاز، پيشرو، اميد توسعه، رشد سامان، توسعه ممتاز، بانك مسكن و تدبيرگران آينده ديگر صندوق هايي بودند که با زيان کمتر از 10درصدی روبه رو شدند؛ این در حالی است که 40 صندوق سرمایهگذاری هرچند با زیان اما عملکردی بهتر از شاخص بورس بر جای گذاشتند که در این میان میتوان به صندوقهای كاريزما، صندوق نيكوكاري رفاه كودك، خاورميانه، سپهرآتي، پويا و پيشگام اشاره کرد. اما زیان صندوقهای مشترک رضوي، صندوق ارزش كاوان آينده، سپهر كاريزما، شاخصي كارآفرين، يكم دانا، صبا، كارگزاري بانك صادرات، مشترك گنجينه مهر، فيروزه و پارس گستردر مقایسه با عملکرد شاخص بورس بیشتر بود که به نوسان منفی در محدوده 17 تا 20 درصدی این نهادهای مالی ختم شد. جالب اینجاست که در حالی 35 صندوق زیان بیش از 20 درصد را در کارنامه یکساله خود به ثبت رساندهاند که سرمایهگذاران این صندوقها حتی از نرخ سود یکساله سپردههای بانکی که حداقل 20 درصد بوده، محروم مانده و حتی با ذوب سرمایه خود نیز مواجه شدهاند؛ بورسيران، سهم آشنا، حافظ، ارگ، توسعه ملي، فام و صنعت و معدن از جمله صندوقهای مزبور بودند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/964679/#ixzz3rtxpaaYB