کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه فعالان بازار سرمایه نسبت به کاهش شدید قیمت نفت نگران هستند، گفت: تعیین نرخ خوراک صنایع به صورت بلندمدت، کاهش نرخ سود سپردههای بانکی و معوقات از جمله عوامل اثرگذار بر رونق بازار سهام است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی TSEpress و به نقل از خبرگزاری فارس، علی شهبندیان مدیر یک صندوق سرمایهگذاری با اشاره به اینکه سقوط قیمت نفت، برخی رخدادهای بینالمللی و رفتار هیجانی از جمله عوامل ریزش شدید شاخص و نگرانی سرمایهگذاران است، اظهار داشت: با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت فعالان بازار سرمایه نگران هستند و با این موضوع واکنش نشان میدهند.
وی گفت: در این شرایط باید قیمت گاز با توجه به کاهش قیمت نفت تعدیل شود و در یک فرمول بلندمدت برای صنایع در نظر گرفته شود؛ در این شرایط سرمایهگذاران برنامهریزی بهتری نسبت به آینده خواهند داشت.
شهبندیان با بیان اینکه قیمت محصولات پتروشیمی با قیمت نفت در بازارهای جهانی همبستگی دارد، گفت: در این زمینه باید تدبیری اندیشیده شود تا به نسبت سرمایهگذاری منطقی و نرخ تعدیل شود.
این مدیر صندوق سرمایهگذاری در بازار سهام با تأکید بر اینکه کاهش قیمت نفت عوامل مختلفی دارد، گفت: وضع اقتصادی در کشورهای اروپایی، کاهش رشد اقتصادی در چین با بلاتکلیفی برخی سیاستهای اقتصادی از جمله عواملی هستند که در کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی اثرگذار بوده است.
شهبندیان گفت: همه این عوامل در قیمت کالا در بازارهای جهانی اثرگذار بوده و ممکن است قیمت نفت در آینده افزایش یا کاهش مجدد داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر دولت در سال آینده صادرات نفت را روی یک میلیون و 300 هزار تا یک میلیون و 500 هزار بشکه در نظر بگیرد، قطعاً مشکلی در بودجه نخواهد بود و از طرفی هم با تعدیل قیمت حاملهای انرژی با توجه به نرخ تورم نباید مشکلی در بودجه تأمین بودجه کشور باشد.
وی گفت: یکی از موفقترین شیوههای بازارگردانی سهام توسط گروههای حاضر در بازار است که با توجه به تسلط بر فضای درونی شرکتها، بازارگردانی موفقتر خواهد بود؛ به عنوان مثال سهام بزرگ سهام از هلدینگ فارس، مپنا و ایرانخودرو باید منابعی را برای بازارگردانی در نظر بگیرند.
این مدیر صندوق سرمایهگذاری در بازار سهام با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای موثر برای کاهش هیجانات و رونق بازار برداشتن محدودیتهای معاملات است، گفت: برداشتن دامنه نوسان در بورس و اوراق بهادار تهران و فرابورس در رفتار منطقیتر سهامداران اثرگذار خواهد بود، چرا که در بازار پایه که صف فروش یا خرید وجود ندارد، این مسئله به خوبی قابل فهم است.
وی گفت: تشکیل صفهای خرید و فروش در بازار منجر به ایجاد هیجان در سهامداران میشود و تصمیمگیری براساس دنبالهروی به صورت غیرمنطقی همچنان وجود خواهد داشت.
شهبندیان با اشاره به اینکه کاهش معوقات بانکی یکی دیگر از عوامل اثرگذار در بازگشت رونق به بازار است، گفت: اگر نرخ سود سپردههای بانکی متناسب با تورم نزولی باشد، یکی از عوامل محرک برای رونق بازار است و در کنار آن اخبار و رویدادهای بینالمللی هم به عنوان یک عامل بیرونی میتواند اثرگذار باشد.