#
#
اخبار اقتصادی بورس

سیمانی‌ها در انتظار افزایش مجدد قیمت

سیمانی‌ها در انتظار افزایش مجدد قیمت
کد: 43785   تاریخ انتشار :۲۴ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۰۹

مدیرعامل شرکت سیمان ساوه گفت: با وجود افزایش قیمت مواد اولیه و سایر ملزومات، تولید سیمان همچنان ادامه دارد، اما قطعاً معضلاتی در پایان سال گریبان این صنعت را خواهد گرفت؛ بنابراین بهتر است پیش از ایجاد بحران جدید در صنعت سیمان، دولتی‌ها فکری به حال چالش‌های این صنعت کرده و وعده افزایش قیمت در مرحله دوم را اجرایی کنند.

  • به گزارش گروه خبری «اخبار بورس» صنعت سیمان ایران در سال‌های اخیر با رکود ادامه‌داری مواجه بوده است. عوامل مختلفی در این رکود و کاهش تولید سیمان اثرگذار بوده‌اند. افزایش قیمت سیمان و طرح‌هایی همچون مسکن ملی، امید‌ها را به بازگشت این صنعت به روز‌های خوشش زنده کرده است، اما هنوز روزنه‌های امید برای این صنعت به طور کامل گشوده نشده و با فرازو فرودهای زیادی مواجه است .
  • یکی از مشکلات کنونی صنعت سیمان کشور، مازاد ظرفیت تولید این ماده در کشور است. در سال ۱۳۸۶ با آغاز طرح مسکن مهر که با هدف خانه‌دار کردن قشر‌های کم درآمد و بر مبنای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن در دستور کار دولت قرار گرفت، صنعت سیمان به یک‌باره با حجم بالایی از تقاضا مواجه شد که نتیجه آن سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در راستیا افزایش ظرفیت تولید سیمان به منظور پاسخگویی به تقاضای بازار بود؛ این وضعیت رکودی حاکم بر بازار سیمان تاکنون ادامه داشته است.
  • از سوی دیگر افزایش هزینه‌های تولید این صنعت را با چالش جدیدی مواجه کرده است. بر اساس توافقات به عمل آمده با وزارت صنعت قیمت سیمان برای سال جاری ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد؛ اما فعالان این عرصه معتقدند که این صنعت همچنان با هزینه‌های سنگین تولید دست به گریبان است.
  • افزایش دو مرحله‌ای قیمت سیمان
  • کمال صدیقی، مدیرعامل شرکت سیمان ساوه در همین رابطه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: با هماهنگی‌هایی که درباره قیمت گذاری با وزارت صمت صورت گرفت مشکل خاصی در بحث افزایش ۲۰ درصدی قیمت سیمان در سال جاری ایجاد نشد.
  • وی ادامه داد: طبق اعلام وعده‌ای که از سوی وزارت صمت داده شد قرار است افزایش قیمت سیمان طی دو مرحله در سال جاری افزایش یابد که در مرحله نخست آن ۲۰ درصد بر قیمت سیمان افزوده شد و در مرحله بعدی هنوز زمان باقی است و تاکنون هیچ اقدام و بررسی اعلام نشده است.
  • صدیقی با اشاره به اینکه سال گذشته قیمت سیمان ۳۷ درصد افزایش یافت، ادامه داد: متاسفانه این صنعت از سوی دولت بسیار ذلیل شده است؛ در حالی که ظرف ۵ ماه از ابتدای سال تاکنون شاهد افزایش قیمت‌ها در بیشتر محصولات و اقلام مورد استفاده در ساخت و ساز هستیم، اما گرانی سیمان سروصدا‌هایی را به پا کرده است.
  • وی تصریح کرد: به طور مثال در سال جاری قیمت میلگرد از ۶ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان رسید و هیچ کسی پاسخگو نبود، اما برای سیمان حاشیه‌های زیادی ایجاد شد و همین ۲۰ درصد افزایش قیمت سیمان را هم با مشکلات زیادی تعیین کردند.
  • مدیرعامل شرکت سیمان ساوه، علت ایجاد این سرو صدا‌ها و انتقادات را به دلیل شانتاژ شرکت‌های تعاونی‌های توزیعی دانست و گفت: شرکت‌های تعاونی عامل توزیع سیمان هستند و همین مسئله باعث شد که بتوانند به راحتی بازار را شانتاژ کنند.
  • سهم سیمان در ساخت و ساز عدد بزرگی نیست که شانتاژبازی درمی‌آورند
  • به گفته این فعال اقتصادی در بخش تولید و صادرات سیمان، در حالی که همه می‌دانند سهم سیمان در ساخت و ساز عدد بزرگی نیست یعنی چیزی حدود ۳ و نیم تا ۴ درصد است، پس قطعاً نمی‌تواند تاثیر زیادی در گرانی و یا ارزانی مسکن داشته باشد چراکه بیشترین تاثیرات را سایر محصولات عمده مانند فولاد، میلگرد و ... بر قیمت مسکن خواهد داشت، اما به دلایلی که تاکید شد انتقادات زیادی به بخش تولید سیمان وارد شد که هیچ یک پایه و اساس درستی ندارد.
  • وی در پاسخ به این سوال که با وجود انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان چرا باید این مشکلات همواره گریبان این صنعت را بگیرد گفت: مجموع سیمانی‌ها از شرکت‌های دولتی، خصولتی و خصوصی‌ها تشکیل شده است، هرچند بیشتر شرکت‌های سیمان فعال یعنی حدود ۷۰ درصد آن‌ها در کشور دولتی و خصولتی هستند، از اینرو شرکت‌های حاضر در انجمن نمی‌توانند به دلیل ملاحظات سیاسی اقدام خاصی را انجام بدهند.
  • وی ادامه داد: این شرکت‌ها که غالباً دولتی و خصولتی هستند وقتی در انجمن حضور می‌یابند به دلیل همین ملاحظات حاضر نیستند به غیر از حرف دولت مطلب دیگری را بیان کنند.
  • به گفته صدیقی، این در حالی است که هزینه‌های سربار تولید بیش از رقم افزایش قیمت سیمان است. مواد اولیه مورد نیاز این صنعت تماماً بالای ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته اند. یکسری اقلام وارداتی نیز با قیمت بیش از ۱۵ برابر روبرو شده است.
  • مدیرعامل شرکت سیمان ساوه ادامه داد: ۲۰ درصد افزایش قیمت سیمان در برابر این همه افزایش قیمت‌ها بسیار ناچیز است و تاثیر آن بر این صنعت در پایان سال نشان داده خواهد شد. هدف‌گذاری‌های کلان در تولید و صادرات سیمان
  • وی در پاسخ به این سوال که شرکت سیمان ساوه چه برنامه تولیدی برای سال جاری داشته و تا چه میزان به آن دست یافته است، گفت: شرکت سیمان ساوه در سال جاری برای اولین بار در بحث تولید سیمان خاکستری با ظرفیت کامل فعالیت داشته است. ظرفیت عملی سیمان ساوه ۲ میلیون و ۶۰ هزار تن در سال و ظرفیت اسمی این شرکت ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تن در سال است.
  • به گفته این مسئول در صنعت سیمان، درشرکت سیمان ساوه دنبال این هستیم که ظرفیت اسمی را افزایش دهیم و برنامه را روی ۱۰۰ درصد هدفگذاری تنظیم کرده ایم و خوشبختانه پس از گذشت ۵ ماه از ابتدای سال تاکنون بیش از برنامه هدف گذاری شده برنامه تولید محقق شده است.
  • صدیقی تاکید کرد: دربحث تولید سیمان سفید هم در واقع تا ۵ ماه سال بیش از برنامه هدف گذاری حرکت شده است. درباره عرضه سیمان خاکستری نیز تاکنون حدود ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته به لحاظ مقداری به بازار عرضه شده است.
  • مدیرعامل شرکت سیمان ساوه ادامه داد: در ۵ ماهه سال جاری ۲۲۰ هزار تن کلینکر صادرات شده است که عمده کشور‌های هدف صادرات کلینکر خاکستری این شرکت، کویت، بنگلادش و اندونزی است و در صادرات سیمان سفید نیز کشور‌های روسیه، قزاقستان، افغانستان، قطر، کویت، امارات، عمان، عراق و آذربایجان از کشور‌های مهم بشمار می‌آیند.
  • وی با اشاره به اینکه هرچند در مقطع مشخصی به دلیل تعطیلی بازار صادرات، محصولات شرکت سیمان ساوه به این کشور‌ها روند کاهشی داشت، اما تا پایان سال با تمام توان تولید و صادرات شرکت ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: حدود ۵۰۰ هزار تن برای صادرات محصولات سیمان ساوه برنامه ریزی شده و قطعاً به این مقدار خواهیم رسید.
  • صدیقی در پایان تاکید کرد: با وجود افزایش قیمت مواد اولیه و سایر ملزومات، تولید سیمان همچنان ادامه دارد، اما قطعاً معضلاتی در پایان سال گریبان این صنعت را خواهد گرفت؛ بنابراین بهتر است پیش از ایجاد بحران جدید در صنعت سیمان، دولتی‌ها فکری به حال چالش‌های این صنعت کرده و وعده افزایش قیمت در مرحله دوم را اجرایی کنند.

بورس   سیمان   

نظرات(0)

شما هم میتوانید اولین نظر خود را ثبت نمایید.