اعضای جدید هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری خوارزمی (سهامی عام) در «مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت برای سال منتهی به 31 خرداد 1394» با اکثریت آرای سهامداران انتخاب شدند. این مجمع چهارشنبه 29 مهر 94 به ریاست مرتضی سامی و با حضور بیش از 85 درصد سهامداران برگزار شد. در مجمع عمومی عادی سالانه خوارزمی، پس از ارائه گزارش هیات مدیره خوارزمی توسط حجتالله صیدی، مدیرعامل این شرکت و ارائه گزارش حسابرس و بازرس قانونی و تصویب صورتهای مالی اساسی تلفیقی گروه و شرکت سرمایهگذاری خوارزمی، تقسیم سود نقدی به زمان برگزاری مجمع عمومی عادی فوقالعاده در آینده نزدیک موکول شد.
به گزارش TSEpress انتخاب موسسه حسابرسی دایارهیافت بهعنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی کوشامنش بهعنوان حسابرس مستقل و بازرس علیالبدل و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار اطلاعات برای درج آگهیهای شرکت سرمایهگذاری خوارزمی نیز از دیگر مصوبات مجمع عادی سالانه این شرکت بود. بر اساس این خبر، موسسه همیاری غدیر، شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن(سهامی خاص)، شرکت امید آیندگان سپهر(سهامی خاص)، شرکت آرمان صادرات سپهر(سهامی خاص) و شرکت کارت ایران(سهامی خاص) با رعایت مفاد قانون تجارت و به استناد به ماده 30 اساسنامه شرکت سرمایهگذاری خوارزمی و بر اساس رایگیری به عمل آمده از اشخاص حقوقی به مدت 2 سال بهعنوان اعضای هیات مدیره این شرکت انتخاب شدند.
فرآیند اجراي برنامه راهبردي 7ساله
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی اما در این مجمع گفت: هيات مديره شرکت سرمايهگذاري خوارزمي پس از تجزيه و تحليل شرايط حاکم بر فضاي اقتصادي کشور و ترسيم چشمانداز آتي، اقدام به تدوين و تصويب کليات برنامه راهبردي توسعه کسب و کار شرکت در آذر ماه 1392 کرد و چشمانداز تازهای را پيش روي سهامداران و ذينفعان شرکت ترسيم کرد. بر اين اساس، چشمانداز شرکت سرمايهگذاري خوارزمي در افق هفت ساله و تا سال 1399 تبديل شدن به يک شرکت سرمايهگذاري پيشتاز، يکي از 50 شرکت برتر کشور و يکي از 5 شرکت برتر هلدينگ و سرمايهگذاري ترسيم شده است.
دکتر حجتاله صیدی اظهار کرد: شرکت سرمايهگذاري خوارزمي که بهرهمند از سرمايههاي مالي و معنوي سهامداران خرد و نهادي در بازار سرمايه کشور است، شعار اصلي خود را «ثروتآفريني پايدار براي نسلها» براي توسعه فعاليتها و افزايش ثروت سهامداران از طريق خلق سود پايدار و با کيفيت، کمک به توسعه اقتصادي کشور و افزايش کارآيي بازار سرمايه قرار داده است. به همين منظور مطابق برنامه راهبردي مزبور، انتظار ميرود در سال 1399 ارزش داراييهاي گروه خوارزمي حداقل يکدرصد رقم توليد ناخالص داخلي کشور به نرخ جاري گردد و نرخ بازدهي داراييهاي شرکت داراي بالاترين نرخ در بين شرکتهاي سرمايهگذاري ايراني باشد.
وی گفت: سال مالي مورد گزارش دومين سال اجراي برنامه راهبردي هفتساله شرکت بود. با وجود اوضاع حاکم بر اقتصاد کشور ناشي از ادامه اثرات تحريمهاي بينالمللي و رکود حاکم بر صنايع بزرگ کشور، شرکت سرمايهگذاري خوارزمي با تلاش تمامي همکاران در بخشهاي مختلف سازمان توانست گامهاي موثري در راستاي نيل به اهداف عملياتي برنامه هفتساله بردارد، بهنحوي که ارزش داراييهاي گروه در پايان سال مالي مورد گزارش (31 خرداد 1394) به رقم 60 هزار ميليارد ريال رسيده و توانسته است حدود 18 درصد از ارزش داراييهاي هدفگذاري شده طبق برنامه راهبردي شرکت را محقق سازد. به گفته دکترصیدی، بر اساس برنامهريزيهاي انجام شده، سرمايهگذاري در صنايع جذاب پربازده، مبتني بر ارزيابي ريسک هريک از صنايع هدفگذاري شده، با در نظر گرفتن ريسکهاي اقتصادي مترتب بر هر يک از صنايع مزبور و با توجه به سيکلهاي اقتصادي کشور، از مهمترين راهبردهاي سرمايهگذاري گروه خوارزمي است. از این رو، بهمنظور تحقق شعار ثروتآفريني پايدار براي نسلها، طي دو سال ابتدايي اجراي برنامه راهبردي شرکت، استفاده از فرصتهاي جذاب سرمايهگذاري در بخش انرژي با تمرکز بر صنعت برق مدنظر قرار گرفت تا بهرغم کوچک شدن اقتصاد کشور ناشي از آثار رکود تورمي آغاز دهه 1390، از سرعت توسعه سرمايهگذاريهاي گروه کاسته نشود. همچنين با هدف شکلگيري هلدينگ نفت، گاز و پتروشيمي گروه خوارزمي طي دو سال گذشته ضمن تشکيل تيم حرفهاي متخصص، مطالعات تحليلي گستردهاي در بخشهاي مختلف صنايع بالادستي، مياندستي و پاييندستي بخش نفت، گاز و پتروشيمي انجام شد و نتايج آن در اختيار هلدينگ مذکور قرار گرفته است. از سويي ديگر، صنعت بانکداري به جهت بهرهمندي از پتانسيل کسب منافع بلندمدت از شرايط اقتصادي آتي کشور و فرصتهاي جذاب بازار سرمايه، به جهت حفظ روند رشد سودآوري شرکت از توسعه قابل قبولي طبق برنامه برخوردار بوده است. وی افزود: سرمايهگذاريها در حوزه معادن و صنايع معدني بر اساس استراتژيهاي تدوين شده در شرکت توسعه معادن صدر جهان (هلدينگ معدني گروه خوارزمي)، با تمرکز بر سرمايهگذاري در فلزات گرانبها و نيز صنايع برنامه معدني مياندستي و فلزات افزودني بخش فولاد باتوجه به پتانسيل بالاي رشد اين بخش در کشور، نويدبخش توسعه سرمايهگذاريها در بخش معادن و صنايع معدني براساس چشمانداز هفتساله گروه خواهد بود.
به گفته مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی، بخش بازرگاني يکي از پرپتانسيلترين حوزهها برای سودآوري در شرايط پيشروي اقتصادي کشور است. از اینرو، انتظار ميرود در دوران پساتحريم، ضمن فراهم آمدن امکان توسعه در حوزههاي سرمايهگذاري مذکور، از رشد مطلوبي برخوردار باشد. شرکت سرمايهگذاري خوارزمي با هدف بهرهمندي از پتانسيلهاي پيشروي اقتصادي کشور از منظر فراهم آمدن انتقال دانشهاي جديد در حوزههاي کاربردي فناوري اطلاعات بهويژه در بخش سختافزاري و نرمافزاري صنعت بانکداري کشور، برنامهريزيهاي اساسي را از طريق شرکت توسعه فناوري اطلاعات خوارزمي انجام داده است. هرچند بخش املاک و مستغلات طي دو سال گذشته بهدليل رکود حاکم در بخش ساختمان و مسکن کشور نتوانسته است به رشد مورد انتظار دست يابد، ليکن با توجه به انتظارات شکلگرفته از بهبود نسبي رشد اقتصاد کشور در سالهاي پيشرو، برنامهريزيهاي لازم براي توسعه فعاليتها و تمرکز بر پروژههاي متوسط مقياس ساختماني از طريق شرکت توسعه ساختمان خوارزمي انجام شده است.
عملياتي شدن افزايش سرمايه شرکت
دکترصیدی در بخش دیگری از سخنانش گفت: سال مالي مورد گزارش بهدليل شرايط خاص اقتصادي کشور در دوره گذار از رکود تورمي و بيم و اميدهاي خروج از تحريمهاي بينالمللي، گروه سرمايهگذاري خوارزمي را در موقعيت فرصتهاي طلايي پساتحريم و در عين حال احتياطهاي لازم قرار ميداد. از اين نگاه، باوجود داشتن مجوز افزايش سرمايه تا مبلغ 15 هزار ميليارد ريال (طبق مصوبه مجمع عمومي فوقالعاده مورخ 20 اسفندماه 1392)، پس از عملياتي شدن مرحله اول افزايش سرمايه تا مبلغ 10 هزار ميليارد ريال، افزايش سرمايه تا سقف 12,500 ميليارد ريال در مرحله دوم افزايش سرمايه در دستور کار شرکت قرار گرفت. وی افزود: به این ترتيب، اجراي مرحله دوم افزايش سرمايه شرکت از مبلغ 10 هزار به 12,500 ميليارد ريال در اواخر سال مالي مورد گزارش شروع شد و با حسن اعتماد و مشارکت فعال سهامداران محترم بهطور موفقيتآميزي در اول شهريور ماه 1394 به ثبت رسيد.
گزيده عملکرد شرکت سرمايهگذاري خوارزمي
به گفته دکترصیدی، شرکت سرمايهگذاري خوارزمي در سال مالي منتهي به 31 خرداد ماه 1394 تلاش کرده است تا با ديدگاه مبتني بر برنامه راهبردي هفتساله به بررسي و مديريت فعال پرتفوي سرمايهگذاريهاي خود بپردازد؛ بهنحويکه باوجود کاهش حدود 6/ 0 درصدي ارزش بازار شرکت متاثر از شرايط حاکم بر کل بازار سرمايه کشور طي دوره يکساله مذکور، سود حاصل از سرمايهگذاريها و نيز سود حاصل از فروش سهام شرکت ضمن پوشش بيش از 105 درصدي بودجه هدفگذاري شده، بهترتيب از رشد 67 و 47 درصدي نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار باشد. ضمن آنکه سود خالص شرکت با رشد 19 درصدي نسبت به سال گذشته، حدود 102 درصد سود بودجه شده را محقق ساخته است. وی افزود: عمده هزينههاي مالي شرکت (بالغ بر 749 ميليارد ريال) در راستاي اجراي برنامه هفتساله و در جهت توسعه سرمايهگذاريهاي شرکت در صنايع هدف بوده است. در هر حال برآيند فعاليتهاي شرکت، سودي بالغ بر 4/ 030 ميليارد ريال را عايد سهامداران محترم کرده است.
افزايش ثروت سهامداران خوارزمي
دکتر صیدی افزود: سهامداران محترمي که طي دو سال منتهي به پايان خرداد ماه 1394 با مشارکت کامل در دو افزايش سرمايه اخير شرکت، همراهي خود را با استراتژيهاي بلندمدت شرکت نشان دادهاند، فراتر از عملکرد بازار سهام در افق ميان مدت بهره بردهاند، بهنحوي که بازدهي سهامداران مزبور طي دو ساله مذکور بالغ بر 5/ 67 درصد بوده است يا به عبارتي، سهامداران مذکور از بازدهي متوسط سالانه حدود 4/ 29 درصدي برخوردار بودهاند. اين وضعيت در حالي شکل گرفته است که بازدهي شاخص کل بازار سهام طي دو ساله فوقالذکر حدود 4/ 32 درصد بوده و به عبارتي بازار سهام از بازدهي سالانه 1/ 15 درصدي برخوردار بوده است.
برنامههاي آتي گروه خوارزمی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی از «انجام اقدامات لازم به منظور بهرهمندي مطلوب گروه خوارزمي از فرصتهاي پيشروي اقتصاد ايران در دوران پساتحريم»، «ارتقاي اهداف سرمايهگذاري گروه خوارزمي بر اساس شرايط جديد اقتصاد ايران در دوران پساتحريم»، «اجراي استراتژيهاي تدوين شده برای سرمايهگذاري داخلي و بينالمللي شرکتهاي گروه خوارزمي متناسب با شرايط منطقهاي و جهاني اقتصاد ايران در دوران پساتحريم از طريق فعال کردن کميته بينالملل»، «پيشبرد اهداف عملياتي شرکت توسعه معادن صدر جهان با هدف اجراي برنامهريزيهاي هلدينگ معدني گروه»، «توسعه فعاليت هاي هلدينگ نفت، گاز و پتروشيمي گروه خوارزمي» و «بررسي و برنامهريزي براي ورود به حوزههاي جذاب سرمايهگذاري در صنايع کمتر توسعه يافته در ايران بر مبناي مقايسه و الگوبرداري از کشورهاي مشابه يا اقتصادهاي در حال توسعه و داراي بازار نوظهور دنيا» بهعنوان برخی از برنامههای شرکت سرمایهگذاری خوارزمی یاد کرد. «آمادهسازي شرکتهاي منتخب گروه براي پذيرش و ورود سهام آنها به بورس اوراق بهادار تهران يا فرابورس ايران»، «ايجاد سيستمهاي مديريت کيفيت در سازمان اعم از سيستم مديريت دانش، اطلاعات مديريت، ارزيابي عملکرد کارکنان، مميزي نظاممند فرآيندها در شرکتهاي گروه و غيره در جهت ارتقای بهرهوري در سازمان»، «طراحي و ايجاد سامانه ارزيابي عملکرد با استفاده از بهکارگيري روشهاي ارزيابي متوازن (BSC) و هوش تجاري (BI) توسعه فرآيند مديريت آموزش و توسعه کارکنان شرکت» «برنامهريزي براي تعامل نزديکتر با سهامداران و تسهيل بيشتر مکانيزمهاي ارتباطي»، «ارتقای ساختار سرمايه شرکت در راستاي برنامه راهبردي گروه» و«پيادهسازي برنامههاي افزايش بهرهوري در شرکتهاي گروه و ارتقای سبد سرمايهگذاري در شرکت اصلي» نیز از جمله سایر برنامههای آتی شرکت سرمایهگذاری خوارزمی به شمار میرود. منبع: روزنامه دنیای اقتصاد