کد: 17733 تاریخ انتشار :۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۲۶
« رسیدن به رشد اقتصادی بالای چهار درصد با حمایت از صنایع بزرگ و پیشران نمیتواند به رشد متوازن منجر شود، چرا که این صنایع نقشی در اشتغالزایی نخواهند داشت بلکه رونق صنایع کوچک و متوسط است که میتواند به رشد متوازن و همراه با اشتغال را محقق کند».
به گزارش
TSEpress رییس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصاد اتاق بازرگانی ایران ضمن بیان این مطلب، به خبرنگار ایسنا گفت: برای بهبود وضعیت بنگاههای کوچک و متوسط این ضرورت وجود دارد که درآمد و قدرت طبقه متوسط افزایش پیدا کند.
جمشید عدالتیان شهریاری پیشبینی کرد که رشد اقتصادی در سال جاری چهار تا 4.5 درصد بیشتر نباشد و سیاستی که دولت در دو سال گذشته دنبال کرده حمایت از صنایع پیشران و بزرگ مانند سیمان، فولاد، خودرو، پتروشیمی و سایر این نوع صنایع بوده است تا از طریق آن به رشد اقتصادی برسد.
وی افزود: چنین رشد اقتصادی متوزان نیست و رشدی از بالا به پایین است؛ به این معنی که دولت میخواهد ابتدا صنایع بزرگ و پیشران را تقویت کند تا در مرحله بعد صنایع کوچک فعالیتشان توسعه پیدا کند. این روشی طولانی برای رشد اقتصادی است، اگر صرفا بر تقویت صنایع پیشران تاکید شود بازهم صنایع کوچک و متوسط در بحران خواهند بود.
این فعال بخش خصوصی درباره اینکه رشد اقتصادی در سال جاری تا چه میزان به اشتغالزایی منجر خواهد شد؟ تصریح کرد: صنایع بزرگ ما اشتغال زایی چندانی نخواهند داشت و پیشبینی میشود که نرخ بیکاری نسبت به وضعیت فعلی تا 0.5 درصد هم افزایش پیدا کند لذا یکی از پیشنهادها در این زمینه این است که فقط صنایع پیشران را تقویت نکنیم و رشد متوازن را با حمایت از صنایع کوچک و متوسط دنبال کنیم.
عدالتیان شهریاری ادامه داد: از سوی دیگر برای اینکه صنایع کوچک و متوسط رشد داشته باشند باید درآمد طبقه متوسط جامعه افزایش پیدا کند، چراکه صنایع کوچک و متوسط ما زمانی حاضر به حرکت هستند که تقاضای واقعی افزایش پیدا کند؛ تقاضایی که در سالهای گذشته روند کاهشی پیدا کرد.
رییس سابق کمیسیون آموزش و فرهنگ اقتصاد اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: راهحل مطلوب برای رسیدن به رشد متوازن و رشد اقتصادی بالای 4.5 درصد حمایت از صنایع کوچک و متوسط و همچنین قدرت خرید خانوادههای طبقه متوسط است.
عدالتیان شهریاری اضافه کرد: برای سرمایهگذاری خارجی اقتصاد ما نیاز دارد که در سطح کلان تغییر کند. از جمله بخشهایی که ضرورت تغییر در آنها وجود دارد میتوان به بازار سرمایه، تک نرخی کردن ارز، ثبات نسبی در مورد نرخ ارز مبادلهای، بازسازی و نوسازی گمرک، تغییر در ساختار گمرک، دارایی و قانون کار است. اگر این تغییرات حاصل نشود فضای کسب و کار ما تحولی پیدا نمیکند.
وی افزود: در صورتی که فضای کسب و کار مناسب نباشد همانگونهای که سرمایهگذار داخلی مایل به سرمایهگذاری نیست سرمایه گذار خارجی هم صرفا علاقهمند به سرمایهگذاری به صنایع بزرگ خواهد و این نمیتواند برای اقتصاد ما کافی باشد.
رشد اقتصادی