کد: 19781 تاریخ انتشار :۱۷ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۲۴
اجرای محور راه آهن خواف - هرات و با توجه به امنیت و نیز ارزانی حمل و نقل ریلی، می تواند نقش ارزنده ای در افزایش نقل و انتقالات بار و کالا و نیز توسعه منطقه داشته باشد.
به گزارش
TSEpress وزیر راه و شهرسازی گفت: با اجرای خط آهن خواف - هرات، میزان حمل ونقل مواد معدنی بین 2 کشور به هشت میلیون تن خواهد رسید.
به نقل از ایرنا عباس آخوندی روز چهارشنبه در آیین بهره برداری از بخشی از این مسیر ریلی در خواف گفت: اکنون تنها 2.5 میلیون تن مواد معدنی از این مسیر حمل می شود که با توجه به ظرفیت بالای منطقه بسیار ناچیز است.
آخوندی گفت: اصل این طرح از خواف تا هرات است که 76 کیلومتر آن در ایران است و از خواف تا شمتیغ افغانستان دارای 4 قطعه است که 2 قطعه آن در ایران و 2 قطعه در خاک افغانستان اجرا می شود.
وی افزود: امروز همزمان با افتتاح قطعه خواف - سنگان، عملیات ریل گذاری این محور در حوزه افغانستان نیز آغاز می شود.
نماینده خواف در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مهمترین معادن ایران در این منطقه واقع است که 10 کارخانه بزرگ کنسانتره و کندله در این منطقه ساخته شده و یا در حال افتتاح است.
محمود نگهبان سلامی، از وجود نیروی انسانی ماهر و ارزان، نیروگاه های بادی به ظرفیت هزار مگاوات و تعاملات اقتصادی با کشور همجوار، افعانستان به عنوان ویژگی های این منطقه یاد کرد و گفت: این محور ریلی بعد از 8 سال تعطیلی، با تلاش دولت تدبیر و امید تکمیل و امروز به بهره برداری رسید.
قطعه 14 کیلومتری راه آهن خواف - سنگان با هزینه کرد 230 میلیارد ریال اعتبار که امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی و استاندار خراسان رضوی به بهره برداری رسید، یکی از قطعات چهارگانه راه آهن خواف - هرات و نخستین خط آهن بین 2 کشور ایران و افغانستان است.
قطعات یک و 2 خط ریلی خواف - هرات از شهرستان خواف تا مرز شمتیغ و قطعات سه و چهار از مرز شمتیغ تا شهر هرات در کشور افغانستان واقع شده است.
طول این مسیر در داخل ایران 76.8 کیلومتر و دارای چهار ایستگاه در سنگان، میوتک، خوشابه و شمتیغ است.
حمل و نقل ریلی