کد: 35364 تاریخ انتشار :۱۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۲۷
مدیرعامل فرابورس ایران در پاسخ به ابهامات و سوالاتی که از سوی سهامداران بازار پایه در خصوص چرایی مخفی بودن سفارشهای خرید و فروش در دستورالعمل جدید این بازار مطرح شده است، شفافسازی کرد.
به نقل از فرابورس ایران، امیر هامونی معاملات بازار پایه را بر اساس دستورالعمل جدید کاملاً شفاف و به دور از هرگونه ابهام خواند و اظهار داشت: هنگامی که معاملات سهام شرکتها در بازار پایه جدید آغاز شود آیتمهای مربوط به معاملات انجامشده اعم از قیمت پایانی معاملات سهم، دامنه نوسان قیمت و نیز حجم و ارزش معاملات مانند گذشته مشخص است و در تابلو معاملات نیز انتشار مییابد، از این رو اطلاق معاملات غرری به معاملات بازار پایه موضوعیتی ندارد.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه در بازار پایه جدید انجام معاملات کماکان بر اساس الگوریتمهای مچینگ در سایر بازارهای فرابورس صورت میگیرد و عدم نمایش سفارشهای خرید و فروش هیچ گونه ابهامی در روند انجام معاملات ایجاد نمیکند، اظهار کرد: این موضوع کمک میکند تا فرد بر اساس تحلیل خود و به دور از هیجانات کاذب و گمراهکننده اقدام به سفارشگذاری در این بازار کند.
وی با اشاره به اینکه در بازارهای مختلف، معاملات بر اساس انتظارات شکل میگیرد و انتظارات نیز بر اساس اطلاعات مالی هر فرد از سهام مورد معامله برآورد میشود، افزود: هدف از عدم نمایش سفارشهای خرید و فروش در بازار پایه جدید همچون سایر بورسهای معتبر دنیا آن بوده که سهامداران انتظارات خود را بر اساس تحلیل و تصمیم خود شکل دهند و در خصوص خرید و فروش سهم در بازار پایه تصمیمگیری کنند نه آنکه تحت تأثیر سیگنالهایی که از سوی برخی افراد و گروهها روی سهمها داده میشود در معاملات حضور پیدا کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران نمایش سفارشهای خرید و فروش را در بازار پایه، فراهم کردن امکان سیگنالدهی برخی افراد و گروهها در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی دانست و بیان کرد: این موضوع سبب میشود تا دستکاری قیمت و القای ظاهر گمراهکننده از روند معاملات با استناد به صف خرید یا فروش سهام مورد نظر توسط سیگنالدهندهها راحتتر شود، اما با عدم نمایش سفارشهای خرید و فروش، سهامداران به مراتب کمتر تحت تأثیر هیجانات قرار میگیرند و ورود سفارشها به میزان بیشتری در نتیجه تصمیم و تحلیل خود سرمایهگذاران خواهد بود.
به گفته وی علاوه بر انتشار جزئیات معاملات انجامشده، در دورههای سفارشگیری نیز قیمتهای TOP (قیمت نظری گشایش) نمایش داده میشود که در واقع اجماع نظر بازار را روی قیمت سهم نشان میدهد و سهامدار بر اساس تحلیل خود در معامله سهام بازار پایه حضور پیدا میکند.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین عدم تقارن اطلاعاتی را ریسک ذاتی بازار پایه دانست و گفت: بحث شفافیت در بازار پایه همانطور که به دفعات عنوان شده است به عدم تقارن اطلاعاتی ناشران بازار پایه بازمیگردد که همین موضوع نیز در طبقهبندی شرکتها در تابلوهای زرد، نارنجی و قرمز مد نظر قرار گرفته است.
بازار بورس فرابورس
با سلام
عزیزان تصمیم گیر در فرابورس اگر قدری عاقلانه رفتار کنند و و با شاخص های بهتری تقسیم بندی رنگها را انجام میدادند سهمی مانند موسسه اعتباری توسعه را در بازار قرمز جای نمیدادند!!!
توسعه با ۴۸ شعبه فعال در مناطق لاکچری نشین تهران و مراکز استانها زیر نظر بانک مرکزی حداقل با بیش از ۱۰۰ هزار مشتری و سپرده گذار صرفا بخاطر اختلافات با بانک مرکزی از ۹۳ بدون مدیرعامل است که در ۲۴/۳/۹۸ از طرف بانک مرکزی سرپرست آن تعیین و تا یکی دو ماه آینده صورتهای مالی تهیه و مجامع برگزار می شود.
اما در این میان این موسسه با داشتن بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان املاک و اموال مازاد و سرمایه گذاری هایی در حوزه پتروشیمی و داشتن یک هلدینگ مالی از جمله کارگزاری توسعه فردا، صرافی توسعه، انرزی توسعه مبین، گروه ساختمانی و انفورماتیک و با ارزش روز زیر ۲۶۰ میلیارد تومنی در بازار ج معامله میشود در حالیکه سال ۸۹ از طریق سلب حق تقدم به قیمت ۱۵۰ تومان پذیره نویسی شده است.
از آن زمان تا به امروز صرفا با معاملات متخلفانه کارگزاری توسعه فردا که زیر مجموعه خود شرکت است با سهامش بازی شده و از طریق کد به کد کردن تا ۴۰ تومان هم معامله شده و چون ارگان نظارتی ضغیف عمل کرده و از کنار تخلفات اینچنینی به آسانی گذشته ضرر آن فقط بر چشم سهامداران حقیقی و خرده پایی رفته که در این سالها مال خود را بخته اند
با نگاهی به سهامداران عمده شرکت که عمدتا خانوادگی هستند ۸۳ درصد مالکیت سهم را دارند و شناور سهم حدود ۳۴۰ میلیون می باشد. در این مدت برای دور ماندن سهم از چشم بازار سهامداران عمده هیچکونه خرید یا فروش و حمایتی از سهم نداشته اند
کجای دنیا چنین اجازه ای به یک بنگاه اقتصادی داده می شود که هر بلایی بر سر سهامداران خورد درآورند.
کاش مدیرعامل محترم فرابورس با نگاه ویژه معاملات این سهم را رصد میکرد و با متخلفانی که با سهم بازی میکنند برخورد میکرد.
اگر این موسسه منحل شود سهامداران خورد حقیقی به ازای هر سهم حداقل ۵ هزار تومان پول رایج نصیبشان میشود.
به امید روزی که ناظران محترم فرابورس به جای دیدن تابلوی معاملات به عمق شرکتها وارد شده و ارزیابی نزدیک از وضعیت مالی و داراییهای آنها داشته و سپس اقدام به طبقه بندی زرد، نارنجی و قرمز کنند.
کجای این قوانین من درآوردی شما به مزایده و مناقصه شبیه است که با آنها مقایسه شان می کنید ؟
در مزایده و مناقصه ، یک طرف قضیه ( حالا چه فروشنده باشد و چه متقاضی ارائه خدمات خاص ) کاملا مشخص است و نوع و مقدار جنس یا کالا و یا خدمات درخواستی عیان و واضح است ؛ حال ، طرف دیگر ماجرا باید برای خرید آن کالا یا ارائه آن خدمت ، قیمت ارائه کند ( در مزایده بالاترین قیمت و در مناقصه پایین ترین قیمت پیشنهادی برنده خواهند شد ) .
حالا خودتان بگویید این روش مزخرف پیشنهادی شما ، کدام قسمتش به مزایده یا مناقصه شبیه است ؟