کد: 35542 تاریخ انتشار :۲۶ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۵۵
این خودروساز بهمنظور کسب نقدینگی و افزایش تولید و همچنین چابکسازی گروه خود دست به اقدامات جدیدی زده است
تامین سرمایه، تامین نقدینگی، چابکسازی و کاهش هزینههای سربار این روزها به مباحث اصلی صنعت خودرو و تقریبا هر صنعتی تبدیل شده است. منابع بانکی بهمنظور تامین نقدینگی مورد نیاز تولید ناکافی است و برای بهدستآوردن آن زمان بسیاری باید سپری شود. بازپرداخت به بانکها نیز مشکل دیگری است که صاحبان صنایع بهخصوص خودروسازان با آن مواجه هستند.
- بحث سود مرکب و سود روی سود آمدن، موضوعی است که کار را برای خودروسازان و البته برای بانکها سخت کرده است. در این شرایط کسب نقدینگی برای خودروسازان بسیار سخت است و باید به فکر راههای جایگزین و البته پربازده و سریعالوصول باشند.
- گروه خودروسازی سایپا چند سالی است که با انتشار اوراق صکوک مرابحه به جذب نقدینگی از بازار سرمایه پرداخته است. ضمن اینکه در سال جاری این خودروساز بهمنظور کسب نقدینگی و افزایش تولید و همچنین چابکسازی گروه خود دست به اقدامات جدیدی زده است.
- عرضه ۴هزار میلیارد ریال اوراق بهادار
- گروه خودروسازی سایپا که در سال جاری رتبه نخست تولید خودرو در کشور را به دست آورده است، بهمنظور افزایش هرچه بیشتر تولید اقدام به انتشار اوراق بهادار کرده است. آن طور که معاون مالی و اقتصادی گروه خودروسازی سایپا میگوید، این شرکت در سه ماه نخست سال جاری ۴هزار میلیارد ریال اوراق بهادار منتشر کرده است.
- مهدی محمدرضایی با بیان اینکه این اوراق بهمنظور تامین و پوشش کسری بخشی از نیازهای نقدینگی این گروه در حال انتشار است، میافزاید: «۴هزار میلیارد ریال اوراق بهادار مذکور با طول عمر چهارساله و با رکن ضامن بانک ملی و تعهد پذیرهنویسی و بازارگردانی شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان، عرضه میشود. این اوراق به عاملیت فروش کارگزاری بانک ملی ایران، نرخ سود سالانه ۱۶ درصدی و همچنین با دفعات پرداخت سود هر سهماه یکبار عرضه میشود.»
- به نظر میرسد سایپا از این طریق ضمن کسب نقدینگی ارزانتر از آنچه از نظام بانکی تامین میکند، اقدام به جمعآوری بخشی از نقدینگی سرگردان در اقتصاد کرده است. همچنین با کسب این نقدینگی قطعا در ماههای آینده تولید این شرکت و عمل به تعهدات قبلی آن افزایش پیدا خواهد کرد. این در شرایطی است که خودروسازان با مشکل شدید نقدینگی مواجه هستند و فعلا خبری از مابقی کمک دولت و بانک مرکزی به آنها نیست.
- سایپا طی این سالها با عرضه اوراق اجاره، سلف موازی استاندارد و مرابحه بالغ بر ۲۸هزار میلیارد ریال کسب کرده است. این کار با هدف تامین منابع مالی برای کمک به رونق تولید و مقابله با محدودیتهای این بخش، انجام شده است.
کسب نقدینگی و چابکسازی با واگذاری شرکتها
- شرکت سایپا قصد دارد بهمنظور کسب نقدینگی و همچنین در راستای سبکسازی و چابکسازی خود اقدام به واگذاری برخی از زیرمجموعههای خود کند. در این راستا این شرکت در اولین اقدام قصد دارد تا سهام شرکت صنایع لنت پارسیان پیشرو را بهصورت یکجا واگذار کند.
- گروه خودروسازی سایپا قصد دارد تا ۱۰۰درصد از سـهام شـرکت صنایع لنت پارسیان پیشرو (سهامی خاص) را بهصورت یکجا و نقد به قیمت پایه ۲۶۸،۵۶۶،۲۳۲،۷۶۷ ریال (هر سهم۶۸۱،۲ ریال) ازطریق مزایـده عمومی واگذار کند.
- کسب نقدینگی مناسب از این طریق و کمشدن هزینههای سربار بهوسیله واگذاری شرکتهای زیرمجموعه سبب میشود تا خودروسازان با فراغ بال بهتری به انجام کارهای توسعهای و بحث تولید بپردازند. سبک شدن خودروسازها و کنار گذاشتن شرکتهای متعدد که اغلب زیانده هستند، بهطور قطع خودروسازان را از صورتهای مالی زیانده در پایان سال مالی میرهاند.
- واگذاری بیش از یکهزار میلیارد تومان املاک سایپا
- گروه خودروسازی سایپا همچنین قصد دارد بهمنظور کسب نقدینگی نزدیک به ۱۲۰۰میلیارد تومان از املاک خود را به فروش برساند. این شرکت تعدادی محدود از املاک متعلق به شرکتهای زیرمجموعه خود را در تهران و سایر استانها جمعا به مبلغ ۱۱،۹۹۴،۴۰۰ میلیون ریال از طریق برگزاری تشریفات مزایده عمومی واگذار خواهد کرد.
- به نظر میرسد با به نتیجه رسیدن این سه اقدام از سوی سایپا و همچنین بحث افزایش سرمایه در بورس که گروه خودروسازی سایپا به عنوان اقدام بعدی پیگیر آن است، این شرکت برای امسال نهتنها از بحث ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شود، بلکه در پایان سال مالی به سوددهی بسیار مناسبی نیز برسد.
- ضمن اینکه با کسب نقدینگی مورد نیاز این شرکت، به احتمال فراوان در سال جاری این شرکت رتبه نخست تولید خودرو را به دست خواهد آورد و بخش بزرگی از تولید خودرو در کشور را سایپا انجام خواهد داد.
بورس تهران خساپا سایپا