چهار دلیل اهمیت قرارداد دو خطه کردن خط دوم سنگان-بافق
کد: 42173 تاریخ انتشار :۱۶ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۴۳
دبیر انجمن صنفی شرکتهای ریلی در مورد دلائل اهمیت انعقاد قرارداد دو خطه کردن راهآهن سنگان بافق معتقد است: اگر به بخش خصوصی چراغ سبز دهیم و پکیج سرمایهگذاری را جذاب تعریف کنیم، بخش خصوصی در راهآهن سرمایهگذاری میکند.
- چند روز پیش(۱۰تیر) تفاهمنامهای بین راهآهن و ایمیدرو به امضا رسید که طی آن دو طرف برای مشارکت و سرمایهگذاری در احداث خط دوم ریلی مسیر سنگان-تربت-جندق به توافق رسیدند.
- به گزارش تین نیوز، هدف از امضای این تفاهمنامه، مشارکت در سرمایهگذاری خط دوم سنگان-بافق و حمل مواد معدنی و محصولات سنگان اعلام شد.
- مهرداد تقی زاده دبیر انجمن صنفی شرکتهای ریلی در کانال تلگرامی خود در مورد دلائل اهمیت انعقاد قرارداد دو خطه کردن راهآهن سنگان بافق نوشت: از ۳۰ سال قبل معتقد بودم راهآهن زیانده نیست و اگر به بخش خصوصی چراغ سبز دهیم و پکیج سرمایهگذاری را جذاب تعریف کنیم، بخش خصوصی در راهآهن سرمایهگذاری میکند و جو غالب در دهها سال گذشته مخالف این موضوع بود.
- وی افزود: در گذشته سد ایجاد شرکتهای مالک واگن مسافری و باری و لکوموتیو و شرکتهای تعمیراتی و مشارکت در احداث خطوط فرعی یکی پس از دیگری شکسته شده بود، اما در احداث زیرساخت راهآهن در خطوط اصلی شبکه این اولین پروژه با سرمایهگذاری بخش خصوصی بود و میتواند نقطه عطف تلقی شود (قبلاً در حد خطوط فرعی کارهایی انجام شده بود).
- این کارشناس حمل و نقل عنوان کرد: با این وضع مالی دولت، باید چنین اقداماتی در محورهای دیگر هم افزایش یابد تا منتظر بودجه دولتی نمانیم.
- تقی زاده گفت: اهمیت دیگر این پروژه در اینجاست که سرمایهگذار از بخش معدن است که توان دادن بار بیشتر به راهآهن را دارد و این بهترین حالت است. یعنی این کار افزایش بار معدنی را تضمین میکند.
- به گزارش تین نیوز، در تفاهمنامه مذکور، شرکت راهآهن و ایمیدرو موافقت کردند در احداث خط دوم مسیر سنگان-تربیت حیدریه-جندق-بافق به طول ۷۷۸ کیلومتر و با بیش از ۸۱ هزار میلیارد ریال، سرمایهگذاری و مشارکت کنند و راهآهن نیز متعهد شده است مواد اولیه و محصولات صنایع معدنی سنگان را در شبکه ریلی کشور جابهجا کند.
- با بهرهبرداری از این پروژه ریلی در محور سنگان-بافق تقاضای حمل بار با ناوگان ریلی در این مسیر بیش از ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش مییابد.
- به گفته رئیس هیئت عامل ایمیدرو، مجتمع سنگان برنامه تولید ۲۰ میلیون تن محصول معدنی را در حال اجرا دارد که بخشی از آن روانه کارخانههای فولاد مرکز و جنوب کشور (شرکتهای مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد کاوه جنوب و...) خواهد شد.
بورس تهران حمل و نقل ریلی