به گزارش
TSEpress حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر دوشنبه در نشست توسعه فرصتهای سرمایهگذاری در استان مازندران، با بیان اینکه در زمینه توسعه کشور وظایفی بر عهده دولت و وظایفی نیز بر عهده کارآفرینان است، گفت: تلاش دولت یازدهم بر این بوده که موانع پیش روی اقتصاد کشور را رفع کرده و هر جا که امکان آن وجود دارد، برای کارآفرینان و بخش خصوصی تسهیلات فراهم کند.
رییس جمهور در توضیح موانع توسعه پیش روی کشور، اظهار داشت: مانع اول آن بود که پیشبینی وضعیت آینده کشور، ناممکن بود و کارآفرین نمیدانست که اگر بخواهد سرمایهگذاری کند، چه فراز و نشیبهایی از جمله در زمینه نرخ تورم پیش روی اوست، لذا تصمیم دولت بر این شد که در عرصه اقتصاد کلان وضعیت روشنی را از آینده اقتصادی پیش روی فعالان اقتصادی قرار دهد و بر همین اساس اعلام کردیم که به دنبال کاهش مستمر نرخ تورم خواهیم بود.
روحانی با بیان اینکه البته عدهای به این سیاست دولت انتقاد داشته و معتقد بودند که اول باید برای ایجاد رونق اقتصادی تلاش میکردیم، افزود: فعلاً به این بحث وارد نمیشوم اما ما از ابتدا تا به حال به وعدههایی که دادهایم به طور کامل عمل کردهایم و این نشان میدهد محاسبات و برنامههای ما اشتباه نبوده است و در حالی که برخی میگفتند امکان ادامه سیاست کاهش نرخ تورم حداقل برای سال ۹۴ وجود ندارد، اما شواهد نشان میدهد که نرخ تورم همچنان در حال کاهش است و بعید نیست تورم نقطه به نقطه ما در سال ۹۴ تکرقمی هم بشود.
رییس جمهوری ادامه داد: در زمینه رکود نیز دولت در سال ۹۲ برای خروج از شرایط رکودی برنامهریزی کرد و دیدیم که رشد منفی کشور تبدیل به رشد مثبت شد و البته ممکن است رکود به طور مقطعی به عرصه اقتصاد بازگردد اما نکته مهم این است که بنای ما بر این است که مسیر ما مسیر رشد باشد و با وجود اینکه برخی از صاحبنظران اقتصادی دولت معتقدند امسال نرخ رشد همچون سال گذشته روند صعودی نخواهد داشت، اما معتقدم نرخ رشد ما همچنان ارتقاء خواهد یافت.
روحانی تصریح کرد: باید این را در نظر داشته باشیم که کاهش شدید قیمت نفت، شرایط سختی برای ما بوجود آورد که با وجود آن توانستیم نرخ تورم را کاهش داده و افزایش نرخ رشد را حفظ کنیم در حالی که بسیاری از کشورهای ثروتمند منطقه مجبور شدند از منابع پساندازی خود استفاده کنند اما ما اساساً پساندازی نداشتیم که از آن استفاده کنیم و تازه در تلاشیم با رفع تحریمها منابع مالی بلوکه شده خود را آزاد کنیم.
رییس جمهور با بیان اینکه از سختی مسیر عبور کردهایم و با برداشته شدن تحریمها، شرایط کاملاً متفاوت از گذشته خواهد شد، خاطر نشان کرد: در عبور از این مسیر همه با این استنباط که برای کمک به دولت و عبور از سختیها مسئولیت ملی دارند به ما کمک کردند و از همه آنان سپاسگزاری میکنم.
روحانی با بیان اینکه دولت وظیفه داشت موانع پیش روی توسعه اقتصادی از جمله تحریمها را رفع کند و به این وظیفه خود عمل کرد، گفت: از سوی دیگر با توجه به اینکه حتی پس از آغاز اجرای برجام، مدتی طول میکشد تا به طور عملی از شرایط تحریمی عبور کرده و به شرایط مطلوب برسیم دولت بستهای را برای شش ماهه دوم سال ۹۴ آماده کرد که در همین هفته کلیات آن را به مردم توضیح خواهم داد و اعضای تیم اقتصادی دولت جزییات آن را تشریح خواهند کرد.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه باید برای رفع کاستیها در زمینه تأمین زیرساختها در حوزههای حمل و نقل، آب، معادن، صنایع مادر و گردشگری، گامهای بلندی برداریم، اظهارداشت: دولت با وجود محدودیتها و سختیها، منتظر رفع تحریمها نمانده و در همه این عرصهها ورود کرده است.
روحانی گفت: دولت ۱۰ میلیارد دلار برای حل بخشی از معضلات آب اختصاص داده و در زمینه کشاورزی نیز اقدامات دولت منجر به آن شده است که سال گذشته واردات مواد غذایی کشور نسبت به سال قبل ۲ میلیارد دلار کمتر بود که این در شرایط تحریم دستاورد بسیار بزرگ و مهمی است.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه در عرصه رفع کاستیها در زمینه زیرساختها نیاز به سرمایهگذاری به میزان سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار داریم، تصریح کرد: طبیعی است که در این عرصه سرمایهگذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور اولویت دارند، اما به هر صورت ما باید نیازهای کشور به سرمایهگذاری و ورود فناوری را تأمین کنیم تا بتوانیم برای جوانان اشتغال ایجاد کرده و بیش از این از رقابت در منطقه عقب نمانیم.
روحانی با تأکید بر اینکه حتی اگر بخواهیم کشور را در برابر توطئه احتمالی دشمنان نفوذناپذیر کنیم، چارهای جز قدرتمند شدن نداریم، گفت: اگر خیل بیکاران در کشور وجود داشته باشند، برای نفوذ در کشور نیازی به کشورهای قدرتمند و بزرگ نیست و یک کشور کوچک هم میتواند در چنین شرایطی در کشور نفوذ کرده و خواست خود را تحمیل کند. اما اگر توانستیم قدرت اقتصادی ایجاد کرده، مشکل اشتغال را رفع کنیم و در بازارهای صادراتی حضور داشته باشیم آن وقت راههای نفوذ بسته میشود.
رییس جمهور اضافه کرد: ما نیاز به بدن قوی داریم چرا که وقتی بدنه اقتصادی کشور قوی شد دیگر نیازی نیست از ویروس و میکروب بترسیم، چرا که حمله ویروسها و میکروبها به بدن قوی فقط باعث قویتر شدن آن میشوند و دیگر نگرانی از جانب آن نخواهیم داشت.
روحانی با بیان اینکه امروز بیش از همیشه نیاز به انسجام ملی داریم ، اظهار داشت: به نظرم یکی از خواص برجام نمایش وحدت و انسجام ملی بود که همه آحاد کشور احساس کردند باید از آن دفاع کنند و به عنوان نمونه ایرانیان مقیم آمریکا با حرکتی یکپارچه از این دستاورد در برابر مخالفت برخی سناتورها و نمایندگان آمریکا دفاع کردند که این یک نمایش دلپذیر از انسجام ایرانی بود.
رییس جمهور با بیان اینکه کسی در اصل لزوم فرو ریختن دیوارهای تحریم تردید ندارد، تصریح کرد: همه باید در این زمینه به هم کمک کنیم و باید این مشارکت به افتخار ما تبدیل شود، چرا که وقتی با فرو ریختن دیوارهای ظالمانه تحریم توانستیم اقتصاد کشور را قوی کنیم دیگر کسی هوس نمیکند در برابر یک ملت قوی، قدرتمند و متحد و منسجم عرض اندام کند و آن موقع همه به دنبال تعامل با ما خواهند بود.
روحانی خاطر نشان کرد: در سفر اخیرم به مقر سازمان ملل متحد میل به تعامل نزد سران کشورهای مختلف را به وضوح دیدم که همه به دنبال تعامل با ایران در مورد مسایل منطقه و جستجو درباره راههای حضور در اقتصاد ایران بودند و اصلاً امروز یک رقابتی برای پیشی جستن از یکدیگر در راستای حضور در اقتصاد ایران شکل گرفته است و برخی نمایندگان شرکتهای بزرگ به ما پیشنهاد میکنند که قراردادهای همکاری را آماده و حتی امضاء کنیم تا پس از رفع تحریمها معلوم باشد که آنها زودتر از دیگران به ایران آمدهاند.
رییس جمهور گفت: اگر چه تعامل دو سویه است ولی این ما بودیم که ابتدا به دنبال تعامل بودیم، اما امروز شرایط به گونهای شده که دیگران برای تعامل با ایران از یکدیگر سبقت میگیرند و این نشان میدهد که در بلندمدت شرایط پیش روی اقتصاد کشور برای توسعه بسیار خوب است.
روحانی تصریح کرد: در کوتاه مدت و چند ماه پیش رو که در عرصه عملی نیز از شرایط تحریم عبور کنیم، دولت بسته لازم را برای رونق تولید آماده کرده که ارایه خواهد شد و مطمئنم که شرایط کشور هر روز بهتر از روز قبل خواهد بود اما در این مسیر همه باید دست به دست هم دهیم چرا که به کمک همه نیاز داریم.
در پایان این مراسم از میان ۴۰ پروژه آماده افتتاح، ٩ پروژه شبکه آبیاری درجه ٢ سد گلورد، پست ٦٣ کیلوولت کاله، کمربندی شرقی دوم شهر بابل، مجتمع تفریحی توریستی دشت نور، کارخانه کمپوست بهشهر، شرکت فولاد بهمن، واحد پلی استایرن انبساطی سهند، بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب باز بیمارستان ولیعصر (عج)، دانشکده دندانپزشکی و ساختمان انتقال خون ساری از طریق ویدئو کنفرانس و با دستور دکتر روحانی به طور رسمی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفتند.
همچنین در حضور رییس جمهور، تفاهمنامهای بین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و با سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری غدیر به امضاء رسید تا اقدامات لازم جهت برداشت اطلاعات و تحلیل آنها درباره منابع زیرسطحی استان از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی انجام شود.
این پروژه با اعتبار ۳ هزار میلیارد تومان اجرا خواهد شد که شرکت سرمایهگذاری غدیر آن را متقبل شد.
خبرگزاری ایسنا